Byta bergvärmepump? Komplettera med solhybrider.

Maximera prestandan på din nya eller befintliga bergvärmepump med solhybrider. Samsters solhybridspaneler återladdar ditt energilager, maxar värmepumpens effektivitet samtidigt som den producerar hushållsel och sänker dina energikostnader.

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation med någon av våra återförsäljare.

Prata med en energiexpert

Dags att byta bergvärmepump?

Förr eller senare är det dags att byta bergvärmepump. Men innan du gör det bör du ställa dig en viktig fråga, när borrades ditt bergvärmehål? Risken finns nämligen att din nya pump inte presterar på topp trots att den är sprillans ny.

I samband med byte av värmepump, till ett gammat borrhål, är solhybrider ett smart komplement som värmer upp borrhålet och optimerar bergvärmepumpens effektivitet upp till 20%. Nedan hittar du ett flertal påståenden som du bör ha i åtanke vid byte av värmepump:

Problemet med en ny värmepump i ett för kort bergvärmehål

Borrades ditt bergvärmehål för 15 eller 20 år sedan bör du kontrollera djupet på borrhålet eftersom hålen som borrades då vanligtvis inte gjordes lika djupa som de görs i dag.

Förmodligen räckte djupet på borrhålet utmärkt för den värmepump som installerades då, men dagens värmepumpar är bättre och mer effektiva.

Med ett för kort borrhål kan man inte utnyttja en ny värmepumps fulla kapacitet. I stället får elpatronen jobba mer. Det innebär att värmepumpen kör “med handbromsen i” och förbrukar lika mycket el som innan du bytte pump. 

Din nya bergvärmepump anpassar sig inte efter ditt hål

Presterar din nya bergvärmepump inte riktigt så bra som du tänkt dig? Kanske har du fått höra att din nya pump kommer att anpassa sig efter ditt bergvärmehål. Det är tyvärr inte hela sanningen.

Ett sådant påstående betyder att din nya bergvärmepump kommer “anpassa” sig genom att inte använda sin fulla kapacitet. Det kommer gå åt lika mycket el nu som innan du bytte ut din gamla pump. I stället måste elpatronen gå in och jobba.

Sanningen är den att ditt hål är för kort. Men vad är då vitsen med att investera i en helt ny bergvärmepump? Och betyder det att man måste borra igen och avsätta mer yta?

Nej, inte nödvändigtvis. Som tur är går det att rädda ditt gamla bergvärmehål. Genom att använda solhybrider kan du värma upp hålet så att du kan utnyttja din nya värmepumps fulla kapacitet. Elpatronen slipper gå in och jobba extra för att kompensera för det för korta hålet och du slipper betala extra för den elen.

Solhybriden producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Dessutom får du hushållsel på köpet.

Fördelar med att kombinera solenergi och bergvärme

Med solhybrider i kombination med bergvärme producerar du både egen el och värme vilket minskar din energiförbrukning och sänker dina energikostnader. En hållbar investering som ger god avkastning och lönar sig under många år framöver.

Du får både värme och el

Den främsta fördelen med solhybrider är att de producerar både värme och el.

Bättre prestanda på din värmepump

Med solhybrider får du upp till 20% bättre prestanda på din värmepump och kan utnyttja värmepumpens fulla kapacitet.

Återladda & rädda ditt gamla bergvärmehål

Med solhybrider kan du värma upp och rädda ditt gamla bergvärmehål om det havererat eller blivit för kallt.

Mer el jämfört med en vanlig solpanel

Solhybrider kyls ner och producerar upp till 20% mer el jämfört med en vanlig solpanel.

Byta bergvärmepump? Samsters solhybrid återladdar borrhål samtidigt som den genererar hushållsel.

Så fungerar en solhybrid

En nedkyld solpanel producerar mer el
En helt vanlig solpanel kombineras med en termisk baksida och blir en solhybrid. Solhybriden kyls ner med kall vätska från borrhålet. Det ökar verkningsgraden och mer el produceras jämfört med en vanlig solpanel.

Värmen från solhybriden värmer upp borrhålet
Den kalla vätskan värms upp igen genom värmen från solhybriden och skickas tillbaka ner i borrhålet för att värma upp det. Solhybriden förser bergvärmepumpen med värme och återladdar borrhålet.

Solhybriden producerar värme dygnet runt som kan lagras 

Solhybriden jobbar även när solen inte lyser och producerar därmed energi dygnet runt ända ner till noll grader. Borrhålet fungerar även som säsongslager. Den värme som inte nyttjas under sommaren lagras och används under vintern.

Läs mer om Solhybrider

Peter i Onsala berättar om sin solhybridanläggning!

Peter Phil berättar om sin 15 år gamla bergvärmeanläggning och hur solhybrider förbättrade verkningsgraden på hans värmepump.

Läs hela intervjun här.

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation med någon av våra återförsäljare.

Prata med en energiexpert
Solhybridinstallation

Solhybrider – en smart lösning för villaägare som ger mer värme och el

Du kan köpa vårt nyckelfärdiga villapaket som innehåller allt du behöver för att få din solhybrid på plats. Vi ordnar en professionell montör som kommer hem till dig och utför installationen. Lösningen är skalbar och kan skräddarsys efter dina behov.

Villapaket
Så funkar det

Så funkar det

Fyll i ett intresseformulär så kontaktar vi eller någon av våra återförsäljare dig för en gratis konsultation. Vi kommer hem till dig och du får en offert. Efter godkänd offert går våra återförsäljaren vidare med installationen. När anläggningen är monterad och besiktigad lämnar vi över till dig. Därefter erbjuder vi och våra återförsäljare support för dig under anläggningens livstid.

Gör en intresseanmälan här

Gör en intresseanmälan!

Fyll i dina uppgifter nedan, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.